Snoepkraam
Nougatkraam

De nostalgische Nougatkraam van Jos van Gastel heeft al een paar generaties gekend op de Nederlandse kermis. Zo is hij van vader Jos, naar zijn zoon Rien van Gastel overgegaan, die er jaren mee heeft gereisd en op de grootste kermissen heeft gestaan. Het is ook een kraan van fors formaat, hij is namelijk 13 meter lang, vol met lekkers. Een prachtige kraam van die tijd die dan vol hangt met mooie kristallen lampen en bekleed is met rood fluweel doek.

De kraam moet helemaal van de grond af worden opgebouwd. Zo moet ook elke kermis al het snoep uit- en ingepakt worden, dit moet met veel beleid worden gedaan om het de volgende keer weer netjes te kunnen verkopen.


                                             

Snoep en Nougatwagen

Deze mooie nostalgische snoepkraam is rond 1932 gebouwd te Beugenhout. Toen deze wagen gebouwd werd, werden er couciean wielen onder gemaakt (dit zijn wielen van ijzer met een laag rubber er omheen). Die zijn in latere jaren vervangen door gewone banden. De mooi geslepen spiegels zijn speciaal voor deze wagen vervaardigd.
Vroeger werd de nougat zelf gemaakt in de kraam. Er zitten dan ook in de kraam nog een aantal speciale spijkers om de nougat aan te slaan. En dan, lekker smullen maar!!