Rupsbanen
Een rupsbaan is jarenlang 1 van de meest geziene attracties geweest op de Nederlandse kermis en is rond 1925 ontworpen in Amerika. Al snel waaide deze attractie over naar Nederland waar het een hele tijd de snelst draaiende caroussel was en van groot tot klein graag een ritje maakte. Na verloop van tijd kwamen er steeds snellere en hogere attracties zodat de rups een beetje in het niet raakte. Exploitanten speelde daar op in en verbouwde de rups tot een snelheidsattractie of kregen een zeer modern uiterlijk. In sommige gevallen werd de rupsbaan verkocht naar het buitenland, gesloopt of opgeslagen.

In Nederland vinden we nog zo'n 14 stuks van deze rupsbanen hetzij de meeste in een nieuw jasje


De rit

Een hoop ouderen onder de lezers weten het vast nog wel. Wanneer de molen langzaam begon te draaien had iedereen de kans om de pluim te vangen die boven de gondels werd gehangen. Eenmaal de pluim gevangen had men een gratis 2e rit gewonnen. Naar mate de molen steeds sneller draaide ging even later de kap over de gondels heen zodat iedereen in een donkere draaiende tunnel zat afgezonderd van de buitenwereld. Dit was erg populair onder de verliefde stelletjes, bij een hoop mensen werd in de rups toch de eerste zoen gegeven. In sommige gevallen kon de molen ook achteruit draaien wat het allemaal nog spannender maakt. 

Onderstaand een beschrijving van de rupsbanen die door ons worden aangeboden op uw evenement, kermis, jaarmarkt enz. enz.

Rupsmolen "Le Papillon"  (Anno 1936) 

Rupsmolen "Le Papillon" is gebouwd in 1936 in Belgie. Na jaren lang door dit land te hebben gereisd werd de molen begin jaren 90 buiten gebruik gesteld. De molen kwam toen in Nederlandse handen en de molen werdt grondig gerestaureerd en ging weer reizen. Tot op heden is het een mooie attractie gebleven en wordt met grote zorg onderouden. De attractie is nog steeds te zien op kermissen en is een graag geziene gast. Ook via ons is deze schitterende attractie eenvoudig te boeken. Bij deze molen is het mogelijk om een gratis rit te verdienen door de pluim te vangen en is uitgerust met een echte nostalgische kap die over de gondels gaat.

                                  

             

Rupsmolen "De Megadance"

Rupsmolen "De Megadance" is een molen met eigenlijk 2 gezichten. Hij past zeker op een nostalgische kermis maar op een recente kermis misstaat hij ook zeker niet. Wanneer de molen precies is gebouwd is niet bekend maar een leeftijd van 50 tot 55 jaar wordt niet uitgesloten. Wel is de molen in een later stadium verbouwd waarbij de aandrijving, kassa en dak is gebouwd op 1 middenbouwwagen waardoor het opbouwen en afbreken minder tijd in beslag neemt. Tijdens het restaureren is er veel gebruik gemaakt van onderhoudsvrije materialen en door zijn gezellige gekleurde verlichting is het zeker een feest om met deze molen eens een ritje te maken. De molen is eenvoudig bij ons te boeken voor uw evenement en is eveneens uitgerust met een te vangen pluim en een ouderwetse kap die over de gondels valt.