Orgel

Orgel  (Anno 1925)

Dit orgel is gebouwd in 1925 in opdracht van de familie Galjaard voor de paardencarrousel waar het 50 jaar heeft gestaan en later 20 jaar niet gebruikt werd. Thans in bezit en geheel gerestaureerd door de familie P.Duijts/Eckelboom.
Dit orgel werd in 1928 verbouwd door Carl Frei en er werden door hem 4 kisten met boeken muziek gemaakt. Deze boeken zijn nog steeds aanwezig.
Het orgel is een 52-toets Carl Frei Gamma. Het enige orgel zonder tongfluiten Dit werd gedaan omdat de familie Galjaard veel aan de zee stonden met hun carousel, aan tongfluiten is veel koper verwerkt en dat slaat aan van het zeewater. Dit orgel hoort zeker thuis op een nostalgische kermis en past bij alle attracties.

                                 


  Orgel 52er Voigt (Anno 1903)  

Bouwjaar 1903 door de firma Voigt uit Frankfurt (D) Dit orgel heeft tot 1981 dienst gedaan in de kermisattractie "Cake-Walk" die hoofdzakelijk in de noordelijke provenciën van het land reisde. Tegenwoordig is dit orgel veel te zien op evenementen en jaarmarkten en past volgens ons ook zeker op uw evenement en is uitstekend te combineren met onze nostalgische attracties.

                                    

Orgel 35er Voigt (Anno 1930)

Dit orgel (bouwjaar 1930) is in opdracht van een Oostenrijkse kermisexploitant gebouwd, en deed in deze jaren dienst bij een reuzenrad. Van oorsprong is dit een "Ruth type 35a" orgel, door diverse uiteenlopende omstandigheden is dit orgel en vele andere uit de fabriek van Ruth (Waldkirch zuid Duitsland) overgenomen door de firma Voigt uit Frankfurt. Na vele omzwervingen kwam het orgel terecht in het Bressingham Museum te England. Daarna kwam het in prive-verzameling van Fred and Patricia Walker (GB). Vandaag de dag is het orgel veel te vinden op evenementen en we geven graag meer informatie voor uw evenement.

                                    

Orgel 33er Ruth (Anno 1924)

Dit orgel is gebouwd in de werkplaats van de firma Ruth & Sohn uit Waldkirch (Zwarte woud in zuid Duitsland) Bouwjaar 1924, van oorsprong is dit een "Ruth type 33" cilinder draaiorgel zonder metallofoon. Het orgel heeft enige weken in het jaar 2008 de werkplaats van draaiorgelbouwer Martin Conrads te Zaltbommel gestaan, deze heeft het geheel nagezien, gestemd en de nodige reparaties uitgevoerd. Dit orgel speelt als vanouds de nostalgische klanken in volle overgave. 

                                      Orgel Fledderbosch (Anno 1983)

Handdraaiorgel "de Fledderbosch" is een 36 toets draaiorgel, gebouwd in 1983 door de Fa. Pleuer uit Bussum. De huidige eigenaar Fred Riddering heeft er een authentieke handkar bijgebouwd. Het repertoire is zeer uitgebreid van: Sinterklaas, Kerst, Wilhelmus tot en met Rock Around the Clock, meer dan 160 verschillende muziekboeken zijn er voor dit draaiorgel gekapt. 
Door zijn gunstige afmeting en zijn bijzondere mooie geluidsniveau is dit draaiorgel uitermate geschikt om ook binnen ten gehore te laten brengen, dit orgeltje is zeer geliefd in winkelcentra, verzorgingstehuizen, openingen en vele andere activiteiten. 

                                        

Orgel Raffin

Dit kleine handdraaiorgel is gebouwd bij de firma Raffin (Uberlngen Duitsland) en is van het type 31/84. het betreft hier om een rollen systeem i.p.v. kartonnen boeken, 31 staat voor aantal toetsen, 84 staat voor aantal fluiten (pijpen) dit orgeltje heeft 4 registers waardoor er met schuiven (knoppen) het muzieknummer in verschillende klanken kan veranderen. Dit draaiorgeltje heeft inmiddels een groot reportair aan verschillende muzieknummers en is zeer geschikt om ook binnen ten gehore te brengen.