Carrousels
Naar mate de kermissen gingen lijken naar wat ze nu zijn kwamen rond eind 1800 de eerste carrousel tot ontwikkeling. Uit deze draaimolens zijn eigenlijk de attracties voort gevloeid die we nu kennen op de huidige kermissen. Wie draaimolen zegt, zegt een mooie oude draaiende tent met mooie bewegende paarden. Later kwamen de zweefmolens tot ontwikkeling welke duidelijk zijn afgeleid van de oude oorspronkelijke draaimolen. De hieronder beschreven en afgebeelde attracties zijn allen nostalgische molens. Ook de bootjesmolen, zwanenmolen en zweefmolen staan op deze pagina afgebeeld en beschreven. De speciale kindercarrousels staan onderop deze pagina vermeld

Carrousel

Deze bijzondere draaimolen is gebouwd rond eind 1800. Verder is van deze molen niet zo veel bekend. Wel is een feit dat deze prachtige molen nog regelmatig op nostalgische en recente kermissen is te vinden. De molen wordt met grote zorg onderhouden dat hij voor ons dusdanig bijzonder is dat hij prima in ons assortiment past en volgens ons prima past op uw evenement.

                                    


Carrousel (Anno medio 1912)

Van deze carrousel is echter weinig bekend omtrent het bouwjaar, eigenaren en verdere geschiedenis. Wel is bekend
dat de molen een lange tijd heeft mee gereisd met circus Precher. wanneer en hoelang is ook niet duidelijk. Het leuke
van deze molen is dat hij omgebouwd kan worden naar een zweefmolen wat vaker voor kwam in Nederland. Overdag
draaide hij rustig zijn rondjes met de kleintjes en s'avonds was het de beurt aan de puberende jeugd om te zweven.
Op dit moment vinden we nog 4 van dit soort molens maar of ze allemaal nog de dubbele functie hebben is niet bekend.
Deze molen in iedergeval nog wel want hij is bij ons eveneens te huur als zweefmolen. U kunt hem vinden onder de link
zweefmolens. Zowel als carrousel, als zweefmolen is het een plaatje voor uw evenement en we geven dan ook graag
meer informatie over deze molen.


                             


Carrousel  (Anno 1890) 

De Draaimolen (Carrousel) is gebouwd bij de firma De Vos in Gent (België) voor een meisje van 12 jaar. Haar moeder deed het acht jaar later, op haar trouwdag, cadeau. In 1970 ging de Carrousel over in Nederlandse handen. Hij is uit 1000 stukjes vervaardigd. Met een diameter van 6,75 meter is het de kleinste draaimolen die ooit door dit bedrijf is gemaakt. De figuren waarop de kinderen een ritje kunnen maken, staan uitstekend in verhouding tot de schaal van dit museumstuk. Het zijn originele, door De Vos, met de handgemaakte figuurtjes, zoals de bijzondere olifant met een negertje als leidsman.  Deze draaimolen is één van de verkozen draaimolens van "The International Year of the Carrousel 2000" in de Efteling. Deze draaimolen is bij ons te boeken voor uw evenement, kermis of jaarmarkt.


                                

                                                                

Carrousel (Anno omstreeks 1900)

Over deze prachtige draaimolen is eigenlijk weinig bekend wat geschiedenis betreft. Geschat wordt dat de molen gebouwd moet zijn rond 1900. De diameter van deze molen is 12 mtr. en is daarom 1 van de grotere carrousels en tevens de grootste die wij in ons assortiment hebben. Door zijn mooie beschilderingen en afwerkingen is de molen een plaatje om te zien en is regelmatig te vinden op evenementen. Wij zijn er van overtuigd dat deze draaimolen prima past op uw evenement en we geven graag nadere informatie over deze prachtige draaimolen.

                                       

                             

Paardenmolen (Anno 1830)

De paardenmolen dateert uit 1830 en is oorspronkelijk een Hubner molen. De molen meet 9,5 meter in doorsnee. In deze draaimolen staat een kernmisorgel, gebouwd door de Gebr. Richter uit Düsseldorf. De molen heeft 2 authentieke schuiten/ gondels, 2 tollen en 2 koetsen die ook allemaal bewegen. Daarnaast zijn er 12 mechanisch bewegende paarden. In de binnenring bevindt zich een verhoogde vloer met zitbanken voor de mensen die een ritje maken in de molen. De schuiten en koetsen zijn voorzien van prachtig schilderwerk. De molen is bovenaan ook versierd met unieke beschilderingen. Een leuke molen om bij ons te boeken voor uw evenement en is leuk in combinatie met andere nostalgische attracties.

                                      

                 
Tunnelbaan (Anno 1921)

De tunnelbaan dateert uit 1921 en heeft een doorsnede van 12,5 meter. Deze baan is oorspronkelijk gebouwd voor een circusdirecteur uit Duitsland. De tunnelbaan heeft 20 houten banken en biedt plaats aan ca. 60 personen. Voor kindervermaak is deze molen zeker een aanrader op uw evenement.

                                     

                                    


Bootjesmolen (Anno 1930)

Deze Bootjesmolen werd vroeger gemaakt in Laren, vlak bij Antwerpen (België). Dat was in de jaren 30 vanwaar hij ook een aantal jaren gereisd heeft en in de vijftiger jaren naar Nederland is gekomen.
De eerste Nederlandse kermis was in Putten. Deze bootjesmolen heeft 4 golven, waardoor het lijkt of de kinderen op zee zitten, met twaalf verschillende bootjes die ieder een eigen ervaring geven aan de kinderen. Die kunnen dan lekker hun fantasie kwijt in deze fraaie nostalgische bootjesmolen
. Wij geven graag nadere informatie over deze bijzondere molen.

                           

                        

Kindercarrousel

Nostalgische draaimolens zijn er verschillende soorten en maten. De hieronder afgebeelde carrousels zijn de wat kleinere exemplaren die veelal speciaal voor kinderen zijn en sommige zijn ook dusdanig gebouwd zodat ze makkelijker op een indoor evenement kunnen staan. Het voordeel van deze kleinere molens is dat de op en afbouwtijd vrij kort is.

Carrousel

Deze draaimolen is bijzonder geschikt voor de allerkleinste onder ons. Op de grote olifant of op een van de paardjes hebben de kinderen zeker weten de grootste pret. Deze nostalgische draaimolen is op ieder evenement een graag geziene attractie! Deze pracht carrousel is een van dé kinderattracties die het meest geschikt is meerdaagse evenementen. Deze prachtige draaimolen is namelijk uitgerust met een afsluitend rond-zeil. Hiermee wordt voorkomen dat er ongenodigde gasten de draaimolen betreden.

Uiteraard is deze unieke nostalgie carruousel bijzonder geschikt voor evenementen die hooguit 1 dag of dagdeel is beslag nemen. Dankzij de speciaal ontworpen snel op-en afbouw systeem kan deze draaimolen overal geplaatst worden, ongeacht de tijdsduur van het evenement! 

                                                   

Kinderzweefmolen

Deze kinderzweefmolen is een van de leukste attractie's die te huur zijn. Deze zweefmolen is speciaal gebouwd voor kinderen en is geheel voorzien van alle mogelijke veiligheidsmaatregelen . Dit alles om u een zorgeloze dag te garanderen.

Zwieren en zwaaien in een echte zweefmolen? Wij hebben natuurlijk alle soorten draaimolens en zweefmolens in het assortiment. Hiervan geven wij graag meer en vrijblijvend informatie


                                                   

Carrousel 

Deze draaimolen is een van de mooiste draaimolens onder de kindermolens. Deze draaimolen is dankzij zijn prachtige kleuren en bijzonder mooie uitstraling op ieder evenement een waar feest. De geheel bijpassende en antieke op te bouwen kassa, is opzich al een lust voor het oog. Speciaal voor meerdaagse (kerst) evenementen is deze kassa natuurlijk uitermate geschikt. 

                                                   

Carrousel

Deze draaimolen is bijzonder geschikt voor evenementen die niet langer dan 1 dag duren. De molen is de kleinste van de draaimolens van die wij aanbieden maar is toch een lust voor het oog dankzij zijn prachtige nostalgische uitstraling en op-en neer bewegende paarden. Deze molen is een draaimolen die in bijna ieder gebouw geplaatst kan worden, mits de draaimolen door de doorgang gereden kan worden. Het is dus ook mogelijk om deze prachtige  nostalgische draaimolen binnen zijn rondjes te laten draaien.